Tilbage Industribaneklubben
 Det sker

Maskinafdeling

Baneafdeling

Trafikafdeling

Materiel i drift

Fotogalleri

Medlemskab

Langs banen

Klubbens historie

Medlemsblad

Forskning

Links


Hedelands Veteranbane (HVB) er Danmarks længste smalsporede veteranbane, i øjeblikket med en længde på 5,2 km, af en i alt 7 km. planlagt strækning mellem Hedehusene og Tune. 

HVB er drevet af medlemmerne af Industribaneklubben (IBK), der med frivillig arbejdskraft restaurerer de gamle lokomotiver og vogne, anlægger og vedligeholder banelegemet og kører tog med publikum hele sommerhalvåret.
De aktive medlemmer vedligeholder og reparerer alt rullende materiel på banen, og klubben råder bl.a. over remiser, vognhal, snedker- og  maskinværksted. Stort set alle reservedele produceres i huset og kreativiteten bliver ofte udfordret.
Vi er en samling af alle typer af mennesker, med vidt forskellige uddannelser og andre interesser, dog med interessen for smalsporet tog og det sociale samvær herom til fælles.

Vi er  altid åbne overfor nye interesserede, der deler samme interesser i smalsporet som os, og alle er velkommen til at deltage i arbejdet, eller bare at melde sig ind som støtte.
Både aktive som passive er velkomne i Industribaneklubben.
Har du interesse, kig forbi på en af vores arbejdsdage. Normalt arbejdes på lørdage fra kl. 9.30- (her incl. baneafdelingen) og mandag aften i værkstederne på Hedehusgården.  

Du kan læse mere om klubben og arbejdet der rører sig, på siderne til venstre.